AminIkmal :') <3
it takes a strong woman to love a military man

Sunday, 29 December 2013 @ 20:16 | 0 Comment [s]

'i never thought it would be easy , cz we both so distant now '

cehh tetiba ja masuk lagu  justin bieber .. aku suka lirik nh .. sebab kena mengena aku dengan lili .. weee ! SESIKIT LILI , SESIKIT LILI .. BIAR LAH , AKU SAYANG DIA APE !

alhamdulillah , realy beransur pulih .. ya , mungkin ? aku terlalu sayang kan dia , dan aku percaya dia sayangkan aku ..

IT TAKES A STRONG WOMAN TO LOVE A MILITARY MAN 

is it true ? dann .. aku layak ke jadi perempuan tuu ? alhamdulillah juga , setahun aku mampu tunggu dia . walau pun banyak rintangan yang datang .. ramai kawan aku tanya , kenapa aku mampu tunggu dia , kenapa aku tak cari lain , tak bosan ke , tak itu tak ini etc etc .. jawapann akuuuuuuuu thadaa ! tak dan tak dan tak ! samasekali aku tak bosan , sama sekali aku tak jemu tunggu dia .. cz i deeply love him .. aku tak pernah sayang lelaki macam nh .. seumur hidup aku .. mungkin , selain ayah aku , dia insan yang bergelar adam yang paaaling aku sayang .. tersangat .. i still remember when hubungan kami retak selama 3 bulan ,, OMG ! aku hilang arah ,, sumpah :'( sedihnya , remuk nya hati aku , but aku try , cuba sedaya upaya untuk dapatkan hati dia balik .. memang , it was really hard .. dah lah relay jauh .. lili pulak susah contact , dah susah contact , mamat tu pulak dah bencik kita masa tuu :'( alhamdulillah sekarang semua dah ok .. aku tak nak repeat menda alah tu again ! taknak hilang dia lahh :'( sayang kot ! :'(

kadang kadang , aku terfikir , mampukah , relay nh bertahan dengan lebih lama ? erm mampu kot :D ahaaa , aku nak relay nh kekal sampai mati ..  makin hari , aku dapat rasakan , cabaran hidup aku makin berat , aku takut , aku tak mampu tanggung semua tuh .. hopefully i can do it ! aku boleh tempuhnya , demi masa depan aku , demi masa depan relay nh .. aminn

judge people easily ? F**K you

@ 04:25 | 0 Comment [s]

first of all .. thanks for you yg da judge aku gila bab punya kan ?

sejujurnya .. dalam life kita .. kita tak bole simply judge people .. and one more things , bila da judge org tu , ringan2 kan lah molot yg comel momel tu minta maaf .. ehh tak luak mana pun la duit kt dlm wallet lapok kau tu if ringnkan molot minta maaf ..
mungkin kau ngk luaran org tu jahaat .. ligat *bahasa melaka atau bahasa umumnya nakal , tp tau tak dpn blakang ceritanya ? tktau kan .. so rasanya tak perlula judge org .. org yg suka judge diri orng lain nh mmg selalu nya kena pinggir habis .. kena kutuk ..*org judge kau balik .. and yg most teruk bab skali bila org ckp *gaya kau takda life    hahaa .. kot ? ehh takda kerja lain ke nak judge orang ? someday org tu gak yang kau cari time susah kan ? bagi manusia yang molot cm bontot ayam tu , udah la ye .. tkya laa nak judge org kalau tknak org lain judge kau .. okeh ?

*petikan berbahasa melaka yang kasau punya haha

Published with Blogger-droid v2.0.10

putus asa

Thursday, 19 December 2013 @ 03:31 | 0 Comment [s]

Putus asa tu mmg sinonim dalam kehidupan manusia .. Sering kali kalau kita putus asa , kita akn dgr nasihat2 org sekeliling kita ' dont give up , i know you can bla bla bla etc etc etc "' walhal dia tak rasa apa yg kita rasa . Mungkin diaorng pernah rasa but not in the same situation .. Ok gak diaorng bg nasihat tp bak kata orang veteran ' berat mata memandang , berat lg bahu yg memikul " em right ?

Just kt sini aku nk cerita tntang kerja .. Aku btul2 fed up dgn kerja aku .. Ap yg aku buat aku rasa serba tk kena ! Lembab satu .. Trhegeh2 buat kerja .. Ce ngk senior aku buat , tu makan dia .. Kejap2 pan dah siap .. Ramai senior aku mngeluh dgn cara aku bkerja .. And i dont know what should i do act .. Diam , crying .. Habit sekarang . Stress yg tk pernah habis .. Aku ingt after end of my big exam .. Everything would be fine and totally im wrong .. Kelaut ..
Stress hadap big exam tk suda .. Tmbah lg stress kerja .. Aku rasa  nak cuti ja .. Cuti sbulan .. Enjong .. Tk un cari kerja baru ..

orang veteran kata , kena tocher dgn senior it is just simply normal .. Is it true ? Patut ke ? Wajar ke ? Im a girl , im a woman , im not a man ~
Nh pun bukan permenant work .. Kalau tetap , kalau ? Ohh no ! Aku nak future study , hello jello , aku tkkn stay situ .. Masa dpn aku tersngt panjang ..  Cpt la masa blalu .. Aku da ta thn dgn dis sort of torture Y.Y

Published with Blogger-droid v2.0.10

B E R U B A H

Friday, 13 December 2013 @ 17:30 | 0 Comment [s]

Morning you ollzz .. Apa habaq ? Sihat kaa ? Alhmdulillah aku sihat .. Ada laa masalah kesihatan sikit tapi tkleh nak tulis kat sini .. Mak aku and aku ja yang tau .. Hehee :')

Khalili mula lagi .. Dah strt tk text aku .. Ahaa ok .. Kalau situasi nya macam dulu , mcm dia awal2 masuk maktab yang dah pisahkan sgala galanya antara aku dan lili , its ok . Aku bole trima .. Nak dkt sbulan dia tk contct aku , aku tk kisah .. Cuz dia tkda fong .. Tu aku percaya dia mmg btul2 busy dgn 'kerjaya' dia tuh .. But now dia ada bb , tak txt aku bbrapa hari ? Hahaa , ce ngk twit dia :') aktif lagi kau .. Aku nak buat apa kalau mcm tuu .. Nak buat apa lagi .. Aku tk mampu nak buat apa .. P E N A T ! Yaa .. Dan sebenarnya aku dah penat .. Bila aku try luah kat dia ,  dia ckp aku put all the blame on him .. Dia marah . dia itu dia ini .. penghabis 'bye' dia hantar kat aku .*melelh air mta sambil type .

apa lagi yg mampu aku buat .. apa lagi ?? dalam masa setahun nh banyak yg dah berubah .. berubah menjadi makin teruk .. tp tah knapa smangt aku smakin kuat , sayang aku smakin kukuh untuk dia ..

salah ke aku nak bahagia macam kak ana and abg didie ? mereka saling melengkapi saling menyayangi .. dan aku percaya rasa sayang antara mereka amat utuh .. seutuh tali ikatan yg dah disimpul mati .. saat kak ana lemah . abg didi selalu ada .. saat abg didi jatuh , kak ana ada di samping abg didi , bantu abg didi untuk bangkit smula ..
itu belum lagi time kak ana teringin kan apa2 , sampaikan durian pun , abg didi sanggup drive jauh2 ,
bg kat kak ana . aku kagum dgn scarifice yg abang didi hadiahkan kat kak ana . dalam setiap hal ! diaorng tak kisah apa yg org nak ckp , and diaorng totally tk kisah untuk menunjukkan kasih sayang mereka antara satu sama lain di hadpn org .. apa bezanya abg didie dgn lili ?  beza nya hanya nama , D dan L ? takda pun , ssama askar .. ssama sibuk .. tp abg didi boleh bhagikan masa untk kak ana ..
berapa lama aku harus jadi mcm nh .. berapa lama .. jika khalili hiasi diri aku , hati aku dgn kasih sayang dia yg ikhlas dan tulus , itu tak jadi
masalh bagi aku untuk tunggu dia berpuluh dekad pun ..
tah .. aku tak dapat bayangkan mcamana hidup dia nnti kt nm pnm .
aku tk bgtau khalili pun aku da start berblogging . biarlah .. kalau dia baca aku takut dia marah aku lg .. aku tknak dia marah :'( aku skdr nak luahkn isi hati aku .. aku dah tkda tempat nak luahkan .. hidup aku sorang .. dgn ibu ..
God .. baiki kan hubungan kami .. aku sgt2 sayangi dia .. terlalu .. aku mohon ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

abg prihatin wuhuu !

Tuesday, 10 December 2013 @ 02:32 | 0 Comment [s]



Holla lola ! *fuhfuhh berhabuk tahap gila bab kan blog aku skrng ? Haha .. Deii ape tknya .. Lappy rosak kot Y.Y dua bulan trsadai mcm tu ja Y.Y
Ape kena update ppagi buta nh ? Rasanya ada tak yg baca blog aku lagi ? *sob sembur hingus
Aku tgh kerja ackteli . Seven e ja pun smentara mnunggu big exam aku punya result .. Mak aii Y.Y bole tahan lerr .. Apa2 nnti aku update lepas nh k ?
Aku nak crita tntang abg aku sorng nh . aku tak tau la , dlm byk2 abg angkt aku sblum nh , hati abg angkt aku yg nh suci murni . LOL . *dak alex baca nh mesti kembang mambang hidung dia . relay aku dgn dia pun mmg la mcm abg and adik but most kepada brutal punya . wahaha XD brutal tak brutal la . aku dgn dia ckp kau aku ja pun .. stakat baling perkataan bebal bodoh sesama sendiri tu takda hal punya . *kata brutal . *kata orng melaka lol .  tapi brutal2 dia pun dia baik kot ..

hari nh aku shift malam , balik kul 7 pg . tauk2 dalam kul 3 tercegat muka dia kt pintu masuk seven e . dia nampak aku , dia kuar balik . i thought mungkin dia sgn * abg aku nak sgn ? wole jalan . rupanya , dia bawak burger kfc untk aku . awww :') sweet abak ang . siap borang permohonan kerja kfc .. aku pnh mengadu kat dia yg gaji seven e kecik .. basic seven half ja kut . kfc nine full .. tk sngka lak dia tolong ambil kan aku borng tu . scarifice hantar pepagi burger kfc kat aku :') terharu pun ada . bukan pun dah mmg ssgt tharu ! masa nak bagi tu smpat lagi nak nyakitkan hati aku ' dik , kau keje ke baca komik ? do mak ai '  . kurang punya abg . kau tk nmpk aku tgh ngntuk gila max nh ?
btw thanks abg :') the best abg ever mungkin :') alex is adek ! go go go ! haha :') thanks kau ingt adk kau ttgh pgi lapau buat kerja :') thanks giler :')
Published with Blogger-droid v2.0.10

Labels:


nur cuma nak menumpang kasih sayang mak .

Friday, 18 October 2013 @ 04:27 | 0 Comment [s]

nur cuma nak menumpang kasih sayang mak . salah ke ?
nur merajuk sebab nak rasa diberi perhatian oleh mak . salah ke ?
nur cuma nak rasa diberi perhatian secukupnya dari seorang insan bergelat ibu . salah ke mak ?

kini nur sedar ..
nur tak layak duduk dengan seorang insan yang punyai segalanya macam mak . nur hanya anak pungut . nur hanya menumpang kat rumah ibu yang besar nh . kemudahan yantg ibu sediakan bukan untuk nur . semua ibu punya . nur hanya penumpang . penumpang yang dahatgakan kasih sayang ibu .

mak .
kalau mak dah tak larat nak bela anak pungut macam nur , mak pulangkan balik nur ke tempat di mana mak mula2 jumpa nur dulu . kalau nur asal dari tong sampah , pulangkan , kalau nur berasal dari lorong2 kecil , pulangkan , kalau nur dari rumah kebajikan , pulangkan . nur tak mahu menyusahkan mak lagi . nur sedar , nur beban untuk mak . nur sedar , nur tak layak duduk dengan mak .. nur nh anak pungut mak . anak pungut tak layak rasa kemewahan , kesenangan . anak pungut layak duduk kat tepi2 lorong , minta sedekah . kan mak ? :')

mak , kalau nur pergi , mak jangan tanya di mana nur berada , nur tak mahu susahkan mak lagi . biar nur pergi . maklebih tenang kalau takda nur . mak tak akan rasa terbeban .


mak , doakan nur agar cepat menghadap ilahi . nur tak mahu rasa sakit kat dunia lagi .. mak .. terimakasih atas segalanya . terima kasih sebab bela nur dari usia nur dua hari . terima kasih bagi segala keperluan kat anak pungut nh .. halalkan makan minum nur , mak . nur pasti rundu mak nanti :')

sifat dan kelebihan anak tunggal

Sunday, 13 October 2013 @ 03:21 | 0 Comment [s]

hello gengs .. lama dah tak update .. btw , semalam aku tk dpt nk tidur sgt .. hati aku nh rasa macam kena cengkam . sakit beb :'/

malas nak cerita , okeh , bersesuaian dengan title di atas , aku nak cerita serba sedikit tentang anak tunggal . memandang kan aku ngk blog2 melayu kurang mengupdate tentang sifat-sifat anak tunggal berbanding indonesia , maka di sini aku merajin kan diri untuk mengupdate .. plus , yang sebeno beno nye aku nh anak tunggal . hikhik .. okay , tanpa melenggahkan masa , moh baca !

1. MANJA
ahaa , basicly , ramai yang dah tahukan , anak tunggal nh memang manja2 perangainya , sikap nya , tapi manja tu tak lah menjerumus kepada "G E D I K " .tudia bak hang ... act, bergantung kepada perspektif orang lah . ada gak aku dengar orang2 yang rajin berketupat nh kata anak tunggal nh  gedik melebih .. but , pada aku , tak lah .. boleh ja bezakan gedik dengan manja .. ye idok ?  ce ngk , bila anak tunggal nh dengan parents dia , atoto sweet ja kan ? aku sendiri manja kut dengan mak aku ^_^ boleh gak nengok manja diaorang dengan kengkawan .. kengkadang manja mereka tuu boleh disalah ertikan oleh kaum lelaki . haaa mudah sgt melting katanya .. whattcchh ! tu yang bahaya tuu ..

2. APA NAK , SEMUA DAPAT 
ehemm .. hemm ... heee :3 ni yang aku jamin buat kan anak yang ada pangkat along , angah , uda , andak dan seangkatan dengan nya selain bongsu  jeles dgn statement nh .. kankan ? elehh mengaku jelah :3 obviously , memang lah , tak dapat nak disangkal lag *ceh ayat , memang apa yang minta dapat . tapi tak la semua .. ada gak aku minta something , mak aku tak kasi .. untuk kebaikan sendiri sebenarnya :'D then , dsebabkan nh jugak lahh , ramai yang cemburu dengan si anak tunggal nh .. dapat lah dijadikan contoh bila sedara korang nak something ,tp hajat tak ditunaikan , ape lagi , nama korang la naik " nengok si fulan fulan tu , apa dia nak , semua dapat " . heh , aku selalu kena situasi macam nh -..-

3.SUNYI
korang nak nafi macamana pun , nh memang tetap .. kehidupan seorang anak tunggal memang all alone .. nak percaya ke tak terpulang . masa aku kecik dulu , yang teman kan aku hanya patung barbie , ada empat pempuan , seko jantan . lol .. tu jela yang teman kan aku .. selain tv .. main pun sorang2 , lebih teruk bila jiran keliling aku semua laki ! ingat lagi nama para pembuli terhormat aku , pie , pizi dengan eman ..dendam kesumat sampai sekarang woo .. then , sunyi sebab takde tempat nak mengadu .. kalau korang sakit ke ape ke , you get , tnggung sendiri la beb .. lain pulak cerita bila korng nengok member korang yang ramai sibs , cerita tu ini , yang korang mampu buat ialah melopong sahaja (faham kan bahasa melaka ? ) atau lebih mudah , dengar sahaja apa yang mereka cerita kan ... hemm , sadis jalan cerita nya ..

4. TAK PERLU KONGSI BARANG

haa nh ohsem , ohsem sangat .. yang nh korang akan rasa kan yang segala2 korang yang punya :3 macam aku , tak perlu kongsi baju , tak perlu kongsi bilik , tak perlu kongsi alat mekap , kiranya semua tak perlu kongsi lah !  heee untung kan ?mehehehe :3

5. PERAMAH
peramah nh random sebenarnya .. tapi aku rasa betul kot .. aku nh , hmm,ehee :3 ye admit aku nh peramah , tapi terlebih , bayangkan bila aku pergi camp , sekejap ja dpt kawan . peramah kan ? wahahaa !* angkat bakul nampak -.- anak tunggal nh  peramah sebab mereka nh takde teman kat ruma , bila dah jumpa orang luar ,mereka akan rasa teruja , yes teruja ! kengkadang excited telebih bah kata kau .. betul .. anak tunggal biasanya suka pergi tempat yang ramai orang , bila ramai orang mereka mungkin dpt kawan yang baru ,dalam masa yang sama , dioarng akan rasa tak sunyi .. tu main thing sebenarnya .. wehehehee :) aku ramai gak kawan ,tp , story kat situ , habis kat situ je lah :3

6. CEPAT TERASA

hmm , yang nh tk boleh nak ubah lah . totally memang tak . sebab , golongan cam kami nh sunyi . bila sometime ngk orang mula tak ambil berat tentang kita , rasa macam sedihh sangat , macam terasa .. tu belum lagi kalau kena pulau . tergolek2 nangis .. kengkadang orang sekeliling kita nh biasa ja , tapi disebabkan golongan kami yang terover mengambil tahu tentang persekitaran , mulalah jadi serba tak kena .. yang teruknya bila dengan bf korang lah .. kena layan kerenah korang .. mak ayah korang tu may be tak kisa sangat  . yelah , dari kecik jaga , nh yang bf korang nh . terkebil2 gak , cemana nak handle .. tp bf aku skrng tak pedulik sangat .. dia malas nak layan perangai aku yang tak semnggah nh . so , hemm , tanggung sendirik lah :))

7. PANDAI JAGA DIRI , YAKIN
yepp .. semestinya .. bab jaga diri nh betul lah kut wkwk .. ye ahh , boleh ja aku shopping sorang2 dari pagi sampai petang .. lol gila kan ? sebab anak tunggal nh dah terbiasa buat segalanya sorang2 , so tak menjadi masalah setakat nak pergi ke mana2 sorang2 . macam tu gak kalau ke mana2 , lebih cepat menyesuaikan diri :) and bab yakin diri pun betul gak , rasa macam confident tu kuat semacam . WAHAHAH ! ahaa , sebab , apa yang diaorang buat , diaorng semangat , macam mana nak eksplen ek -.- korang faham sendiri lah ye :))

haaa , nh la serba sedikit update aku untuk hari nh .. bukan anak tunggal ja ada kelebihan yang terlebih2 , yang lain pun ada gak , Tuhan ciptakan kita sama sahaja :) k , bubye !

 


Older Post
Blog's Owner <3





holla you olz , im the owner of this blog . enjoy reading my post . no hater ,no copy cat tautau :)ite tubet awak nanti :)

underline, bold, strike and italic

blockqoute


My Precious Gift :')





Amin Ikmal khalili Aminuddin <3 beby , you are my virus, You will make it painful for me, I want you again and again, I crazily want you, I love you so much, Even if I’m in pain after pain, I love you until the day I day :') :*


Navigations!





Diary About Stuff Site


Let's Talk!





YOUR CBOX CODE HERE BEBEH!


The Credits!



Template by : Dirah | Sor
Basecode by : Farisyaa | Nurynn
Full Edited : YOUR NAME
Owned : YOUR NAME

Best View at GOOGLE CHROME!